Informace o zpracovávání osobních údajů

dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů), (dále jen „GDPR“)

--------------

TOTOŽNOST A KONTAKTNÍ ÚDAJE SPRÁVCE OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Správce: Přátelé přírody, z. s., se sídlem Senovážné náměstí 977/24, Nové Město, 110 00 Praha 1, IČO: 75139413 (dále jen „Správce“).

--------------

ÚČELY ZPRACOVÁNÍ A PRÁVNÍ ZÁKLAD PRO ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Osobní údaje členů správce, účastníků jím pořádaných aktivit a zájemců o členství a o účast na aktivitách (dále také jen „Subjekty“) jsou zpracovávány za účelem 

  • realizace poslání Správce dle stanov spolku Přátelé přírody, z. s.,
  • propagace činnosti Správce, 
  • plnění povinností Správce vyplývajících z právních předpisů České republiky a Evropské unie.

Právním základem pro zpracování osobních údajů Subjektů údajů je plnění právní povinnosti, plnění smlouvy, oprávněný zájem či souhlas Subjektů údajů.

--------------

KATEGORIE OSOBNÍCH ÚDAJŮ, KTERÉ JSOU PŘEDMĚTEM ZPRACOVÁNÍ

Předmětem zpracování jsou osobní a citlivé údaje, které Správci samy poskytly Subjekty údajů při

  • přihlášení ke členství u Správce - Správce zpracovává údaje v rozsahu poskytnutém Subjektem v přihlášce: jméno, příjmení, datum narození, kontaktní adresa, telefonní číslo, e-mailová adresa; v případě nezletilých členů navíc údaje o zákonném zástupci v rozsahu jméno, příjmení, telefonní číslo, e-mailová adresa.
  • přihlášení k účasti na konkrétní aktivitě prostřednictvím kontaktního online formuláře - Správce zpracovává údaje v rozsahu poskytnutém Subjektem: jméno, příjmení, rok narození, telefonní číslo, e-mailová adresa.
  • přihlášení k účasti na konkrétní aktivitě prostřednictvím e-mailové zprávy zaslané Správci - Správce zpracovává údaje poskytnuté Subjektem, a to jen v nejnutnějším rozsahu, tj. zpravidla jméno, příjmení, e-mailová adresa.
  • placení finančních částek členských příspěvků, účastnických poplatků, darů apod. na bankovní účet nebo do pokladny Správce - Správce zpracovává údaje o Subjektu v rozsahu jméno, příjmení, číslo bankovního účtu, případně kontaktní adresa Subjektu údajů.
  • vyplňování prezenčních listin na aktivitách pořádaných Správcem - Správce zpracovává údaje v rozsahu poskytnutém Subjektem, zpravidla jméno, příjmení, e-mailová adresa.
  • přihlášení Subjektu k odběru newsletterů vydávaných Správcem vyplněním údajů do online formuláře - Správce zpracovává údaje v rozsahu poskytnutém Subjektem, zpravidla jméno, příjmení, e-mailová adresa.

Správce dále zpracovává obrazové a audiovizuální záznamy obsahující podobu a osobní a osobnostní projevy účastníků jeho aktivit, a to za účelem dokumentace a propagace aktivit pořádaných Správcem. Svojí účastí na aktivitě Subjekt souhlasí s pořizováním takovýchto záznamů své osoby a nakládání s nimi podle GDPR.

--------------

PŘÍJEMCI OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Příjemci osobních údajů (vždy v nejnutnějším minimálním rozsahu vzhledem k účelu) jsou členové volených orgánů Správce, jimi pověření organizátoři aktivit Správce, popř. členové Správce (jen v rozsahu jméno a příjmení účastníka aktivity), smluvní partneři Správce, další příjemci na základě právních předpisů.

Správce předává osobní údaje, a to vždy v nejmenším nutném rozsahu, následujícím zpracovatelům na základě smlouvy:

  • v případě údajů poskytnutých Subjektem formou e-mailové komunikace: e-BAAN Net s.r.o., IČO: 26867257, Tovární 537/8, 709 00 Ostrava - Mariánské Hory
  • v případě údajů poskytnutých Subjektem při vyplnění online přihlašovacího formuláře k aktivitám: Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irská republika
  • v případě údajů poskytnutých Subjektem při vyplnění online přihlašovacího formuláře k odběru newsletterů: ECOMAIL.CZ, s.r.o., IČO: 02762943, Na Mlejnku 764/18, 147 00 Praha 4
  • v případě zasílání newsletterů: ECOMAIL.CZ, s.r.o., IČO: 02762943, Na Mlejnku 764/18, 147 00 Praha 4
  • v případě pořizování obrazových a audiovizuálních záznamů o Subjektu údajů Správcem: Google, Ecomail, e-BAAN Net s.r.o. (kontaktní údaje výše) a Facebook, 1 Hacker Way, Menlo Park, CA, US 94025, Spojené státy americké
  • smluvním partnerům podílejícím se na zajišťování činnosti Správce (ubytovatelé, dopravci apod.)

Správce nemá v úmyslu předat osobní údaje Subjektu údajů do třetí země, mezinárodní organizaci nebo jiným než výše uvedeným třetím osobám.

--------------

DOBA ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Osobní údaje jsou zpracovávány po dobu výkonu činnosti Správce. Osobní údaje jsou archivovány po dobu určenou v příslušných právních předpisech (účetní a daňové předpisy apod.).

--------------

PRÁVA SUBJEKTU ÚDAJŮ

Subjekt údajů má právo požadovat od Správce informace a přístup ke svým osobním údajům, jejich opravu nebo výmaz, popřípadě omezení zpracování. Subjekt údajů může vznést námitku proti profilování a automatizovanému rozhodování, pakliže jej Správce provádí, má právo na přenositelnost těchto údajů k jinému správci, jakož i právo podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů, má-li za to, že Správce při zpracování osobních údajů postupuje v rozporu s GDPR.

uživatelský obsah - vždy jako první článek - NEMAZAT!!!

----socialní ikony----

.

.

.

Friends of Nature Czechia

Naturfreunde Tschechien

int(1)

Aktuality

  • Mezinárodní Přátelé přírody: Příroda a pospolitost - to bylo heslo našich letošních Světových dní

    2.10.2022

    Unnamed Každoročně kolem 16. září, narozenin hnutí Přátel přírody, upozorňujeme na hodnoty, které nás spojují, ukazujeme rozmanitost a mezinárodní rozměr našeho hnutí a představujeme praktické příklady. Jsme hrdí na to, že mnoho skupin Přátel přírody z různých zemí vzalo vyhlášený celosvětový svátek za svůj a oslavilo jej inspirativními setkáními a akcemi.

    Ty měly spoustu podob od pěší turistiky přes sběr odpadků až po sázení stromů a mangrovových porostů. Do oslav Světových dní Přátel přírody se zapojili členové našeho hnutí z Itálie, Řecka, Belgie, Mali, Finska, Česka, Senegalu nebo Německa.

    Tři vybrané projekty ocení centrála Mezinárodních Přátel přírody ve Vídni. Ta zároveň děkuje všem našim členům za skvělou propagaci hodnot Přátel přírody v jejich komunitách na různých místech naší společné planety. (Česká akce - olomoučtí Přátelé přírody na výletě v Lanškrouně - je na obrázku vpravo dole.)

  • V polovině září probíhají Světové dny Přátel přírody. Přidává se i náš spolek

    12.9.2022

    306542567_8095823363823228_4379408748824068467_n Letošní SVĚTOVÉ DNY PŘÁTEL PŘÍRODY začaly o tomto víkendu a potrvají do konce toho příštího. V jejich rámci uspořádají členové hnutí Přátel přírody v místech, kde působí, spousty akcí pod společným mottem "Příroda a pospolitost" - dvě slova, jež se proplétají vší činností, které se naše hnutí už více než 125 let věnuje.

    Myšlenka pořádat Dny Přátel přírody vznikla už v roce 1948 jako připomínka na výročí založení našeho hnutí 16. září 1895. Letos chceme pod mottem "Příroda a pospolitost" propagovat svoje společné hodnoty, informovat o rozmanitosti a mezinárodním rozměru hnutí Přátel přírody (Naturefriends) a nabídnout aktivní volný čas všem zájemcům, říká předseda českých Přátel přírody Hynek Pečinka.

    Například naši olomoučtí členové se v sobotu 17. září vydávají na výlet za přírodou a historií Lanškrouna, městečka na pomezí Moravy a Čech. Se svojí akcí zaměřenou na přírodu a historii této lokality se připojí ke kolegům z dalších zemí, kde hnutí Přátel přírody také působí. Které země to jsou, najdete přehledně tady.

  • Klimatický fond Přátel přírody vybírá na školku ovocných stromů v africkém Mali

    31.8.2022

    Teil-2-7_0 V půlce června byl zahájen nový projekt Klimatického fondu Mezinárodních Přátel přírody zaměřujícího se na boj s následky klimatických změn především v Africe. Cílem aktuálního projektu malijských Přátel přírody je zřídit komerční školku na produkci sazenic ovocných stromů ve vesnici Farako na jihu země. Během jednoho roku bude vypěstováno a vysazeno tisíc ovocných stromů jako je mango, citron, guava, mandarinka a papája, které budou sloužit pro výživu místních obyvatel, boji proti erozi půdy a boji proti změně klimatu. Produkce, distribuce a výsadba ovocných stromů by měla do regionu přinést lepší budoucnost.

    Více o projektu a jak na něj přispět i z Česka najdete zde.

Starší »