Informace o zpracovávání osobních údajů

dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů), (dále jen „GDPR“)

--------------

TOTOŽNOST A KONTAKTNÍ ÚDAJE SPRÁVCE OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Správce: Přátelé přírody, z. s., se sídlem Senovážné náměstí 977/24, Nové Město, 110 00 Praha 1, IČO: 75139413 (dále jen „Správce“).

--------------

ÚČELY ZPRACOVÁNÍ A PRÁVNÍ ZÁKLAD PRO ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Osobní údaje členů správce, účastníků jím pořádaných aktivit a zájemců o členství a o účast na aktivitách (dále také jen „Subjekty“) jsou zpracovávány za účelem 

  • realizace poslání Správce dle stanov spolku Přátelé přírody, z. s.,
  • propagace činnosti Správce, 
  • plnění povinností Správce vyplývajících z právních předpisů České republiky a Evropské unie.

Právním základem pro zpracování osobních údajů Subjektů údajů je plnění právní povinnosti, plnění smlouvy, oprávněný zájem či souhlas Subjektů údajů.

--------------

KATEGORIE OSOBNÍCH ÚDAJŮ, KTERÉ JSOU PŘEDMĚTEM ZPRACOVÁNÍ

Předmětem zpracování jsou osobní a citlivé údaje, které Správci samy poskytly Subjekty údajů při

  • přihlášení ke členství u Správce - Správce zpracovává údaje v rozsahu poskytnutém Subjektem v přihlášce: jméno, příjmení, datum narození, kontaktní adresa, telefonní číslo, e-mailová adresa; v případě nezletilých členů navíc údaje o zákonném zástupci v rozsahu jméno, příjmení, telefonní číslo, e-mailová adresa.
  • přihlášení k účasti na konkrétní aktivitě prostřednictvím kontaktního online formuláře - Správce zpracovává údaje v rozsahu poskytnutém Subjektem: jméno, příjmení, rok narození, telefonní číslo, e-mailová adresa.
  • přihlášení k účasti na konkrétní aktivitě prostřednictvím e-mailové zprávy zaslané Správci - Správce zpracovává údaje poskytnuté Subjektem, a to jen v nejnutnějším rozsahu, tj. zpravidla jméno, příjmení, e-mailová adresa.
  • placení finančních částek členských příspěvků, účastnických poplatků, darů apod. na bankovní účet nebo do pokladny Správce - Správce zpracovává údaje o Subjektu v rozsahu jméno, příjmení, číslo bankovního účtu, případně kontaktní adresa Subjektu údajů.
  • vyplňování prezenčních listin na aktivitách pořádaných Správcem - Správce zpracovává údaje v rozsahu poskytnutém Subjektem, zpravidla jméno, příjmení, e-mailová adresa.
  • přihlášení Subjektu k odběru newsletterů vydávaných Správcem vyplněním údajů do online formuláře - Správce zpracovává údaje v rozsahu poskytnutém Subjektem, zpravidla jméno, příjmení, e-mailová adresa.

Správce dále zpracovává obrazové a audiovizuální záznamy obsahující podobu a osobní a osobnostní projevy účastníků jeho aktivit, a to za účelem dokumentace a propagace aktivit pořádaných Správcem. Svojí účastí na aktivitě Subjekt souhlasí s pořizováním takovýchto záznamů své osoby a nakládání s nimi podle GDPR.

--------------

PŘÍJEMCI OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Příjemci osobních údajů (vždy v nejnutnějším minimálním rozsahu vzhledem k účelu) jsou členové volených orgánů Správce, jimi pověření organizátoři aktivit Správce, popř. členové Správce (jen v rozsahu jméno a příjmení účastníka aktivity), smluvní partneři Správce, další příjemci na základě právních předpisů.

Správce předává osobní údaje, a to vždy v nejmenším nutném rozsahu, následujícím zpracovatelům na základě smlouvy:

  • v případě údajů poskytnutých Subjektem formou e-mailové komunikace: e-BAAN Net s.r.o., IČO: 26867257, Tovární 537/8, 709 00 Ostrava - Mariánské Hory
  • v případě údajů poskytnutých Subjektem při vyplnění online přihlašovacího formuláře k aktivitám: Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irská republika
  • v případě údajů poskytnutých Subjektem při vyplnění online přihlašovacího formuláře k odběru newsletterů: ECOMAIL.CZ, s.r.o., IČO: 02762943, Na Mlejnku 764/18, 147 00 Praha 4
  • v případě zasílání newsletterů: ECOMAIL.CZ, s.r.o., IČO: 02762943, Na Mlejnku 764/18, 147 00 Praha 4
  • v případě pořizování obrazových a audiovizuálních záznamů o Subjektu údajů Správcem: Google, Ecomail, e-BAAN Net s.r.o. (kontaktní údaje výše) a Facebook, 1 Hacker Way, Menlo Park, CA, US 94025, Spojené státy americké
  • smluvním partnerům podílejícím se na zajišťování činnosti Správce (ubytovatelé, dopravci apod.)

Správce nemá v úmyslu předat osobní údaje Subjektu údajů do třetí země, mezinárodní organizaci nebo jiným než výše uvedeným třetím osobám.

--------------

DOBA ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Osobní údaje jsou zpracovávány po dobu výkonu činnosti Správce. Osobní údaje jsou archivovány po dobu určenou v příslušných právních předpisech (účetní a daňové předpisy apod.).

--------------

PRÁVA SUBJEKTU ÚDAJŮ

Subjekt údajů má právo požadovat od Správce informace a přístup ke svým osobním údajům, jejich opravu nebo výmaz, popřípadě omezení zpracování. Subjekt údajů může vznést námitku proti profilování a automatizovanému rozhodování, pakliže jej Správce provádí, má právo na přenositelnost těchto údajů k jinému správci, jakož i právo podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů, má-li za to, že Správce při zpracování osobních údajů postupuje v rozporu s GDPR.

uživatelský obsah - vždy jako první článek - NEMAZAT!!!

----socialní ikony----

.

.

.

Friends of Nature Czechia

Naturfreunde Tschechien

Aktuality

  • Místo plynových kotlů tepelná čerpadla a více peněz na ochranu přírody. Ekologické organizace požadují změny v Národním plánu obnovy

    26.4.2021

    Road-4564817_640_a9zgfr9-2e16d0ba-fill-730x425 Hnutí DUHA, Centrum pro dopravu a energetiku a další ekologické organizace sdružené v Zeleném kruhu a Klimatické koalici poslaly Ministerstvu průmyslu a obchodu (MPO) své připomínky k Národnímu plánu obnovy. Navrhují řadu změn, které mají přispět k odklonu od spalování fosilních paliv směrem k udržitelné ekonomice a ochraně přírody. Přestože Národní plán obnovy prošel od své první verze velkými změnami a mnoho z nich hodnotí ekologické organizace pozitivně, dokument stále vyžaduje zásadní úpravy. Ekologické organizace považují za největší problém nekvalitní opatření na ochranu přírody a krajiny a nízké ambice v boji s klimatickou krizí. Více...

  • Malá liška: Krásně posmutnělou jarní přírodou v okolí Konice

    22.4.2021

    Pruchodnice V sobotu 17. dubna 2021 se několik členů Malé lišky, olomoucké skupiny našeho spolku, vypravilo různými způsoby do Ludmírova na Konicku a zatím ještě posmutnělou jarní přírodou se vydalo individuálně, každý svým tempem a na pohodu, na 16kilometrovou trasu končící v Konici.

    Cestou prošli jeskyni Průchodnici, přírodní rezervaci Taramka a objevili pramen říčky Pilavky, nedaleko nějž si pak někteří u srubu opekli na ohýnku klobásky. V Hačkách se pak zastavili u větrného mlýna, u pramene Ochozské kyselky... Celý článek a fotky.

  • Co zvládli čeští Přátelé přírody v prvním koronavirovém roce? Navázat přeshraniční spolupráci a složit se na projekt v Bosně

    5.4.2021

    Své úspěchy a dobré chvilky v jinak podivném roce 2020 už představily naše místní skupiny, nyní zbývá ještě shrnout dojmy z loňska za republikovou úroveň spolku Přátelé přírody, z. s. Důležitým a plusovým bodem bylo první česko-saské Kooperační setkání Přátel přírody, které proběhlo ještě začátkem března 2020 v Naundorfu na německé straně Česko-saského Švýcarska. Následně začal nouzový stav, který se s přestávkami táhl až do konce roku. V červnu jsme zvládli oslavit svůj svátek, Den pro přírodu, ale neuskutečnil se ani náš společný letní zájezd do německé Lužice ani náš celostátní sraz, jehož devátý ročník jsme museli odložit na letos. Povedla se ale naše dobročinná Mikulášská sbírka, z níž vybrané peníze podpořily projekt bosenských Přátel přírody.

Starší »