Informace o zpracovávání osobních údajů

dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů), (dále jen „GDPR“)

--------------

TOTOŽNOST A KONTAKTNÍ ÚDAJE SPRÁVCE OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Správce: Přátelé přírody, z. s., se sídlem Senovážné náměstí 977/24, Nové Město, 110 00 Praha 1, IČO: 75139413 (dále jen „Správce“).

--------------

ÚČELY ZPRACOVÁNÍ A PRÁVNÍ ZÁKLAD PRO ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Osobní údaje členů správce, účastníků jím pořádaných aktivit a zájemců o členství a o účast na aktivitách (dále také jen „Subjekty“) jsou zpracovávány za účelem 

  • realizace poslání Správce dle stanov spolku Přátelé přírody, z. s.,
  • propagace činnosti Správce, 
  • plnění povinností Správce vyplývajících z právních předpisů České republiky a Evropské unie.

Právním základem pro zpracování osobních údajů Subjektů údajů je plnění právní povinnosti, plnění smlouvy, oprávněný zájem či souhlas Subjektů údajů.

--------------

KATEGORIE OSOBNÍCH ÚDAJŮ, KTERÉ JSOU PŘEDMĚTEM ZPRACOVÁNÍ

Předmětem zpracování jsou osobní a citlivé údaje, které Správci samy poskytly Subjekty údajů při

  • přihlášení ke členství u Správce - Správce zpracovává údaje v rozsahu poskytnutém Subjektem v přihlášce: jméno, příjmení, datum narození, kontaktní adresa, telefonní číslo, e-mailová adresa; v případě nezletilých členů navíc údaje o zákonném zástupci v rozsahu jméno, příjmení, telefonní číslo, e-mailová adresa.
  • přihlášení k účasti na konkrétní aktivitě prostřednictvím kontaktního online formuláře - Správce zpracovává údaje v rozsahu poskytnutém Subjektem: jméno, příjmení, rok narození, telefonní číslo, e-mailová adresa.
  • přihlášení k účasti na konkrétní aktivitě prostřednictvím e-mailové zprávy zaslané Správci - Správce zpracovává údaje poskytnuté Subjektem, a to jen v nejnutnějším rozsahu, tj. zpravidla jméno, příjmení, e-mailová adresa.
  • placení finančních částek členských příspěvků, účastnických poplatků, darů apod. na bankovní účet nebo do pokladny Správce - Správce zpracovává údaje o Subjektu v rozsahu jméno, příjmení, číslo bankovního účtu, případně kontaktní adresa Subjektu údajů.
  • vyplňování prezenčních listin na aktivitách pořádaných Správcem - Správce zpracovává údaje v rozsahu poskytnutém Subjektem, zpravidla jméno, příjmení, e-mailová adresa.
  • přihlášení Subjektu k odběru newsletterů vydávaných Správcem vyplněním údajů do online formuláře - Správce zpracovává údaje v rozsahu poskytnutém Subjektem, zpravidla jméno, příjmení, e-mailová adresa.

Správce dále zpracovává obrazové a audiovizuální záznamy obsahující podobu a osobní a osobnostní projevy účastníků jeho aktivit, a to za účelem dokumentace a propagace aktivit pořádaných Správcem. Svojí účastí na aktivitě Subjekt souhlasí s pořizováním takovýchto záznamů své osoby a nakládání s nimi podle GDPR.

--------------

PŘÍJEMCI OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Příjemci osobních údajů (vždy v nejnutnějším minimálním rozsahu vzhledem k účelu) jsou členové volených orgánů Správce, jimi pověření organizátoři aktivit Správce, popř. členové Správce (jen v rozsahu jméno a příjmení účastníka aktivity), smluvní partneři Správce, další příjemci na základě právních předpisů.

Správce předává osobní údaje, a to vždy v nejmenším nutném rozsahu, následujícím zpracovatelům na základě smlouvy:

  • v případě údajů poskytnutých Subjektem formou e-mailové komunikace: e-BAAN Net s.r.o., IČO: 26867257, Tovární 537/8, 709 00 Ostrava - Mariánské Hory
  • v případě údajů poskytnutých Subjektem při vyplnění online přihlašovacího formuláře k aktivitám: Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irská republika
  • v případě údajů poskytnutých Subjektem při vyplnění online přihlašovacího formuláře k odběru newsletterů: ECOMAIL.CZ, s.r.o., IČO: 02762943, Na Mlejnku 764/18, 147 00 Praha 4
  • v případě zasílání newsletterů: ECOMAIL.CZ, s.r.o., IČO: 02762943, Na Mlejnku 764/18, 147 00 Praha 4
  • v případě pořizování obrazových a audiovizuálních záznamů o Subjektu údajů Správcem: Google, Ecomail, e-BAAN Net s.r.o. (kontaktní údaje výše) a Facebook, 1 Hacker Way, Menlo Park, CA, US 94025, Spojené státy americké
  • smluvním partnerům podílejícím se na zajišťování činnosti Správce (ubytovatelé, dopravci apod.)

Správce nemá v úmyslu předat osobní údaje Subjektu údajů do třetí země, mezinárodní organizaci nebo jiným než výše uvedeným třetím osobám.

--------------

DOBA ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Osobní údaje jsou zpracovávány po dobu výkonu činnosti Správce. Osobní údaje jsou archivovány po dobu určenou v příslušných právních předpisech (účetní a daňové předpisy apod.).

--------------

PRÁVA SUBJEKTU ÚDAJŮ

Subjekt údajů má právo požadovat od Správce informace a přístup ke svým osobním údajům, jejich opravu nebo výmaz, popřípadě omezení zpracování. Subjekt údajů může vznést námitku proti profilování a automatizovanému rozhodování, pakliže jej Správce provádí, má právo na přenositelnost těchto údajů k jinému správci, jakož i právo podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů, má-li za to, že Správce při zpracování osobních údajů postupuje v rozporu s GDPR.

uživatelský obsah - vždy jako první článek - NEMAZAT!!!

----socialní ikony----

.

.

.

Friends of Nature Czechia

Naturfreunde Tschechien

Aktuality

  • Javory z Nového Města na Moravě: Co se nám povedlo v uplynulém roce?

    21.2.2021

    Skupina Přátel přírody Javory z Nového Města na Moravě se v loňském roce 2020 pod vlivem covidové pandemie zaměřila především pracovně, abychom měli důvod se držet co nejvíce doma, shrnula uplynulý rok předsedkyně skupiny, Marie Mertlíková.

    Srub na Javorku, který využíváme jednak jako klubovnu, ale také jako základnu pro výšlapy do přírody, totiž potřeboval generální opravu střechy (nakonec se zjistilo, že potřebuje novou), a tak jsme opakovaně vyráželi do údolí naší Fryšávky, abychom se s tím vypořádali. A že to nebyla žádná legrace, je zcela jistě zřejmé z fotografií. Více...

  • Severští páni z Krnova: Co se nám povedlo v uplynulém roce?

    16.2.2021

    Jaké jsou tři hlavní úspěchy, které v roce 2020 zažila krnovská skupina našeho spolku, Společenství Severských pánů? Představil nám je předseda skupiny Zdenek Chroboczek:

    V srpnu 2020 se konal na hradě Sovinec Velký lukostřelecký turnaj. Hlavní organizátoři - Přemyslovský dvůr a Společenství Severských pánů - za vydatné podpory dokonalého slunečního víkendu připravili skvělou zábavu všem, kteří dorazili. Atmosféra skoro těžko popsatelná. Hrad, trhovci, organizátoři, účastníci a personál hradu - všichni v kostýmech. Jako mávnutím proutku jste se ocitli v jiné době. Více...

  • Malá liška: Druhé koronavirové setkání jsme spojili s výletem zasněženou krajinou

    16.2.2021

    Img-20210213-wa0007 Spolky, jako je ten náš, založené na setkávání lidí a společné činnosti, v současné koronavirové době neskutečně trpí zákazem dělat to, kvůli čemu vznikly. I my se snažíme, samozřejmě v mezích platných opatření, dělat co se dá, ale je to tak na čtvrt plynu oproti předchozím dobám. A to kdoví jestli. Od začátku roku pořádá olomoucká skupina našeho spolku jednou za tři týdny neorganizovaná setkání našich členů, kteří se v určený čas individuálně dostaví na určité místo. Někdo pěšky, někdo MHD, na lyžích, autem, na kole...

    Druhé takové setkání našich členů v letošním roce proběhlo v sobotu 13. února 2021 na Pohořanech. Více...

Starší »