Informace o zpracovávání osobních údajů

dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů), (dále jen „GDPR“)

--------------

TOTOŽNOST A KONTAKTNÍ ÚDAJE SPRÁVCE OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Správce: Přátelé přírody, z. s., se sídlem Senovážné náměstí 977/24, Nové Město, 110 00 Praha 1, IČO: 75139413 (dále jen „Správce“).

--------------

ÚČELY ZPRACOVÁNÍ A PRÁVNÍ ZÁKLAD PRO ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Osobní údaje členů správce, účastníků jím pořádaných aktivit a zájemců o členství a o účast na aktivitách (dále také jen „Subjekty“) jsou zpracovávány za účelem 

  • realizace poslání Správce dle stanov spolku Přátelé přírody, z. s.,
  • propagace činnosti Správce, 
  • plnění povinností Správce vyplývajících z právních předpisů České republiky a Evropské unie.

Právním základem pro zpracování osobních údajů Subjektů údajů je plnění právní povinnosti, plnění smlouvy, oprávněný zájem či souhlas Subjektů údajů.

--------------

KATEGORIE OSOBNÍCH ÚDAJŮ, KTERÉ JSOU PŘEDMĚTEM ZPRACOVÁNÍ

Předmětem zpracování jsou osobní a citlivé údaje, které Správci samy poskytly Subjekty údajů při

  • přihlášení ke členství u Správce - Správce zpracovává údaje v rozsahu poskytnutém Subjektem v přihlášce: jméno, příjmení, datum narození, kontaktní adresa, telefonní číslo, e-mailová adresa; v případě nezletilých členů navíc údaje o zákonném zástupci v rozsahu jméno, příjmení, telefonní číslo, e-mailová adresa.
  • přihlášení k účasti na konkrétní aktivitě prostřednictvím kontaktního online formuláře - Správce zpracovává údaje v rozsahu poskytnutém Subjektem: jméno, příjmení, rok narození, telefonní číslo, e-mailová adresa.
  • přihlášení k účasti na konkrétní aktivitě prostřednictvím e-mailové zprávy zaslané Správci - Správce zpracovává údaje poskytnuté Subjektem, a to jen v nejnutnějším rozsahu, tj. zpravidla jméno, příjmení, e-mailová adresa.
  • placení finančních částek členských příspěvků, účastnických poplatků, darů apod. na bankovní účet nebo do pokladny Správce - Správce zpracovává údaje o Subjektu v rozsahu jméno, příjmení, číslo bankovního účtu, případně kontaktní adresa Subjektu údajů.
  • vyplňování prezenčních listin na aktivitách pořádaných Správcem - Správce zpracovává údaje v rozsahu poskytnutém Subjektem, zpravidla jméno, příjmení, e-mailová adresa.
  • přihlášení Subjektu k odběru newsletterů vydávaných Správcem vyplněním údajů do online formuláře - Správce zpracovává údaje v rozsahu poskytnutém Subjektem, zpravidla jméno, příjmení, e-mailová adresa.

Správce dále zpracovává obrazové a audiovizuální záznamy obsahující podobu a osobní a osobnostní projevy účastníků jeho aktivit, a to za účelem dokumentace a propagace aktivit pořádaných Správcem. Svojí účastí na aktivitě Subjekt souhlasí s pořizováním takovýchto záznamů své osoby a nakládání s nimi podle GDPR.

--------------

PŘÍJEMCI OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Příjemci osobních údajů (vždy v nejnutnějším minimálním rozsahu vzhledem k účelu) jsou členové volených orgánů Správce, jimi pověření organizátoři aktivit Správce, popř. členové Správce (jen v rozsahu jméno a příjmení účastníka aktivity), smluvní partneři Správce, další příjemci na základě právních předpisů.

Správce předává osobní údaje, a to vždy v nejmenším nutném rozsahu, následujícím zpracovatelům na základě smlouvy:

  • v případě údajů poskytnutých Subjektem formou e-mailové komunikace: e-BAAN Net s.r.o., IČO: 26867257, Tovární 537/8, 709 00 Ostrava - Mariánské Hory
  • v případě údajů poskytnutých Subjektem při vyplnění online přihlašovacího formuláře k aktivitám: Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irská republika
  • v případě údajů poskytnutých Subjektem při vyplnění online přihlašovacího formuláře k odběru newsletterů: ECOMAIL.CZ, s.r.o., IČO: 02762943, Na Mlejnku 764/18, 147 00 Praha 4
  • v případě zasílání newsletterů: ECOMAIL.CZ, s.r.o., IČO: 02762943, Na Mlejnku 764/18, 147 00 Praha 4
  • v případě pořizování obrazových a audiovizuálních záznamů o Subjektu údajů Správcem: Google, Ecomail, e-BAAN Net s.r.o. (kontaktní údaje výše) a Facebook, 1 Hacker Way, Menlo Park, CA, US 94025, Spojené státy americké
  • smluvním partnerům podílejícím se na zajišťování činnosti Správce (ubytovatelé, dopravci apod.)

Správce nemá v úmyslu předat osobní údaje Subjektu údajů do třetí země, mezinárodní organizaci nebo jiným než výše uvedeným třetím osobám.

--------------

DOBA ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Osobní údaje jsou zpracovávány po dobu výkonu činnosti Správce. Osobní údaje jsou archivovány po dobu určenou v příslušných právních předpisech (účetní a daňové předpisy apod.).

--------------

PRÁVA SUBJEKTU ÚDAJŮ

Subjekt údajů má právo požadovat od Správce informace a přístup ke svým osobním údajům, jejich opravu nebo výmaz, popřípadě omezení zpracování. Subjekt údajů může vznést námitku proti profilování a automatizovanému rozhodování, pakliže jej Správce provádí, má právo na přenositelnost těchto údajů k jinému správci, jakož i právo podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů, má-li za to, že Správce při zpracování osobních údajů postupuje v rozporu s GDPR.

uživatelský obsah - vždy jako první článek - NEMAZAT!!!

----socialní ikony----

.

.

.

Friends of Nature Czechia

Naturfreunde Tschechien

Aktuality

  • Proběhlo novoroční online setkání Přátel přírody napříč Českem

    17.1.2022

    V neděli 16. ledna v podvečer proběhlo první online Setkání Přátel přírody napříč republikou. Propojili jsme Olomouc, Liberec, Jablonec nad Nisou, Krnov, Prahu a rakouský Ischl. Zjistili jsme, jaká je nálada na našich palubách, jaké jsou plány a očekávání.

    A protože jsme zjistili, že spojení funguje, zveme naše členy na další online setkání, a to o prvním jarním dni, 20. března v 18.00 hod. Adresu pro připojení opět pošleme mailem, nebo ji najdou v události na našem facebookovém profilu.

  • PF 2022

    2.1.2022

    Přejeme vám i nám dobrý, zdravý a veselý rok 2022!

    We wish you and us a good, healthy and happy 2022!

    Wir wünschen euch und uns ein gutes, gesundes und glückliches 2022!

    Nous souhaitons, à vous et à nous, une bonne, saine et heureuse année 2022 !

    Ευχόμαστε σε εσάς και σε εμάς ένα καλό, υγιές και ευτυχισμένο 2022!

  • Na vánočním setkání Přátel přírody Liberec nechyběl ani živý betlém

    21.12.2021

    V sobotu 18. prosince 2021 uspořádali liberečtí Přátelé přírody pro své členy živý betlém na tábořišti Pod Skalou. Danuš a Jirka připravili vánoční hostinu - řízečky, bramborový salát i výtečný svařák, nechyběla ani vánočka a speciální štrůdl. Účastníci vytvořili živý betlém, v němž si vánoční koledy zazpívali Marie a Josef s jezulátkem, tři králové, andělé i pocestní. Všechno se to velmi vydařilo.

    Přejeme všem Přátelům přírody pohodu o svátcích vánočních a mnoho pěkných aktivit v dalším roce 2022. Ať nám to šlape!

Starší »