Informace o zpracovávání osobních údajů

dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů), (dále jen „GDPR“)

--------------

TOTOŽNOST A KONTAKTNÍ ÚDAJE SPRÁVCE OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Správce: Přátelé přírody, z. s., se sídlem Senovážné náměstí 977/24, Nové Město, 110 00 Praha 1, IČO: 75139413 (dále jen „Správce“).

--------------

ÚČELY ZPRACOVÁNÍ A PRÁVNÍ ZÁKLAD PRO ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Osobní údaje členů správce, účastníků jím pořádaných aktivit a zájemců o členství a o účast na aktivitách (dále také jen „Subjekty“) jsou zpracovávány za účelem 

  • realizace poslání Správce dle stanov spolku Přátelé přírody, z. s.,
  • propagace činnosti Správce, 
  • plnění povinností Správce vyplývajících z právních předpisů České republiky a Evropské unie.

Právním základem pro zpracování osobních údajů Subjektů údajů je plnění právní povinnosti, plnění smlouvy, oprávněný zájem či souhlas Subjektů údajů.

--------------

KATEGORIE OSOBNÍCH ÚDAJŮ, KTERÉ JSOU PŘEDMĚTEM ZPRACOVÁNÍ

Předmětem zpracování jsou osobní a citlivé údaje, které Správci samy poskytly Subjekty údajů při

  • přihlášení ke členství u Správce - Správce zpracovává údaje v rozsahu poskytnutém Subjektem v přihlášce: jméno, příjmení, datum narození, kontaktní adresa, telefonní číslo, e-mailová adresa; v případě nezletilých členů navíc údaje o zákonném zástupci v rozsahu jméno, příjmení, telefonní číslo, e-mailová adresa.
  • přihlášení k účasti na konkrétní aktivitě prostřednictvím kontaktního online formuláře - Správce zpracovává údaje v rozsahu poskytnutém Subjektem: jméno, příjmení, rok narození, telefonní číslo, e-mailová adresa.
  • přihlášení k účasti na konkrétní aktivitě prostřednictvím e-mailové zprávy zaslané Správci - Správce zpracovává údaje poskytnuté Subjektem, a to jen v nejnutnějším rozsahu, tj. zpravidla jméno, příjmení, e-mailová adresa.
  • placení finančních částek členských příspěvků, účastnických poplatků, darů apod. na bankovní účet nebo do pokladny Správce - Správce zpracovává údaje o Subjektu v rozsahu jméno, příjmení, číslo bankovního účtu, případně kontaktní adresa Subjektu údajů.
  • vyplňování prezenčních listin na aktivitách pořádaných Správcem - Správce zpracovává údaje v rozsahu poskytnutém Subjektem, zpravidla jméno, příjmení, e-mailová adresa.
  • přihlášení Subjektu k odběru newsletterů vydávaných Správcem vyplněním údajů do online formuláře - Správce zpracovává údaje v rozsahu poskytnutém Subjektem, zpravidla jméno, příjmení, e-mailová adresa.

Správce dále zpracovává obrazové a audiovizuální záznamy obsahující podobu a osobní a osobnostní projevy účastníků jeho aktivit, a to za účelem dokumentace a propagace aktivit pořádaných Správcem. Svojí účastí na aktivitě Subjekt souhlasí s pořizováním takovýchto záznamů své osoby a nakládání s nimi podle GDPR.

--------------

PŘÍJEMCI OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Příjemci osobních údajů (vždy v nejnutnějším minimálním rozsahu vzhledem k účelu) jsou členové volených orgánů Správce, jimi pověření organizátoři aktivit Správce, popř. členové Správce (jen v rozsahu jméno a příjmení účastníka aktivity), smluvní partneři Správce, další příjemci na základě právních předpisů.

Správce předává osobní údaje, a to vždy v nejmenším nutném rozsahu, následujícím zpracovatelům na základě smlouvy:

  • v případě údajů poskytnutých Subjektem formou e-mailové komunikace: e-BAAN Net s.r.o., IČO: 26867257, Tovární 537/8, 709 00 Ostrava - Mariánské Hory
  • v případě údajů poskytnutých Subjektem při vyplnění online přihlašovacího formuláře k aktivitám: Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irská republika
  • v případě údajů poskytnutých Subjektem při vyplnění online přihlašovacího formuláře k odběru newsletterů: ECOMAIL.CZ, s.r.o., IČO: 02762943, Na Mlejnku 764/18, 147 00 Praha 4
  • v případě zasílání newsletterů: ECOMAIL.CZ, s.r.o., IČO: 02762943, Na Mlejnku 764/18, 147 00 Praha 4
  • v případě pořizování obrazových a audiovizuálních záznamů o Subjektu údajů Správcem: Google, Ecomail, e-BAAN Net s.r.o. (kontaktní údaje výše) a Facebook, 1 Hacker Way, Menlo Park, CA, US 94025, Spojené státy americké
  • smluvním partnerům podílejícím se na zajišťování činnosti Správce (ubytovatelé, dopravci apod.)

Správce nemá v úmyslu předat osobní údaje Subjektu údajů do třetí země, mezinárodní organizaci nebo jiným než výše uvedeným třetím osobám.

--------------

DOBA ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Osobní údaje jsou zpracovávány po dobu výkonu činnosti Správce. Osobní údaje jsou archivovány po dobu určenou v příslušných právních předpisech (účetní a daňové předpisy apod.).

--------------

PRÁVA SUBJEKTU ÚDAJŮ

Subjekt údajů má právo požadovat od Správce informace a přístup ke svým osobním údajům, jejich opravu nebo výmaz, popřípadě omezení zpracování. Subjekt údajů může vznést námitku proti profilování a automatizovanému rozhodování, pakliže jej Správce provádí, má právo na přenositelnost těchto údajů k jinému správci, jakož i právo podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů, má-li za to, že Správce při zpracování osobních údajů postupuje v rozporu s GDPR.

uživatelský obsah - vždy jako první článek - NEMAZAT!!!

----socialní ikony----

.

.

.

Friends of Nature Czechia

Naturfreunde Tschechien

int(1)

Aktuality

  • Z Olomouce do Visegrádu. Malá liška objevovala krásy Dunajského ohybu

    20.6.2022

    Navštívili i katedrálu ve Vácu Na pětidenní pobyt do maďarské oblasti Dunajského ohybu, staroslavného Visegrádu a okolí, vyrazila ve středu 8. června dvanáctičlenná skupina Přátel přírody z olomoucké skupiny Malá liška. Vzhledem k předpovědi počasí, která se průběžně plnila, se věnovali spíš poznávání historie než přírody tohoto maďarského regionu na hranici Slovenska. Ale to vůbec nevadilo, protože bylo na co koukat. Samotný Visegrád, kde se v roce 1001 Maďarsko stalo Maďarskem, biskupské město Vác a taky Ostřihom s katedrálou nad Dunajem.

    Po výletech přišel vhod wellness v hotelu, vnitřní i venkovní bazén, a bohatá nabídka visegrádských restaurací. Jen ta dráha z Česka, ale hlavně zpátky domů, byla naprosto tragická. Ale zvykáme si všichni. Výběr fotek z výjezdu je zde.

  • ČeskéNoviny.cz: Vavrouškovu cenu letos dostali ekolog Malík, zoolog Vlašín a žačka Kozlová

    6.6.2022

    1654103177_p2022060107543 Cenu Josefa Vavrouška za výjimečný počin pro životní prostředí letos dostal ekolog a aktivista Jiří Malík. Ocenění má mimo jiné za spolupráci na projektech zadržování vody. Cenu za dlouhodobý přínos dostal zoolog Mojmír Vlašín, který se podle pořadatelů, Nadace Partnerství, celou svou profesní dráhu věnuje ochraně přírody v teorii i praxi.

    "Eko zásek roku" určený lidem do 33 let letos porotci udělili žákyni deváté třídy Ludmile Kozlové. Kozlová s přáteli uspořádala řadu drobných, lokálních ekologických projektů. Ceny byly předány 1. června ve Valdštejnském paláci v Praze.

    Celý článek...

  • Spustili jsme přihlašování na jubilejní Setkání Přátel přírody

    30.5.2022

    C2cd5ffa-b667-464f-8f3e-6b6e0a8e7d06 Jubilejní desátý ročník Setkání Přátel přírody bude opět čtyřdenním pestrým, aktivním a atraktivním srazem lidí z různých konců Česka, ale s podobným myšlenkovým nastavením. Proběhne v termínu 6. - 9. října 2022 v Hutích poblíž Rožmitálu pod Třemšínem, ve středočeském pohoří Brdy.

    Přihlašování je spuštěno, zájemci z řad členů a příznivců našeho spolku se mohou hlásit online do 15. června na tomto odkazu.

Starší »