Informace o zpracovávání osobních údajů

dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů), (dále jen „GDPR“)

--------------

TOTOŽNOST A KONTAKTNÍ ÚDAJE SPRÁVCE OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Správce: Přátelé přírody, z. s., se sídlem Senovážné náměstí 977/24, Nové Město, 110 00 Praha 1, IČO: 75139413 (dále jen „Správce“).

--------------

ÚČELY ZPRACOVÁNÍ A PRÁVNÍ ZÁKLAD PRO ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Osobní údaje členů správce, účastníků jím pořádaných aktivit a zájemců o členství a o účast na aktivitách (dále také jen „Subjekty“) jsou zpracovávány za účelem 

  • realizace poslání Správce dle stanov spolku Přátelé přírody, z. s.,
  • propagace činnosti Správce, 
  • plnění povinností Správce vyplývajících z právních předpisů České republiky a Evropské unie.

Právním základem pro zpracování osobních údajů Subjektů údajů je plnění právní povinnosti, plnění smlouvy, oprávněný zájem či souhlas Subjektů údajů.

--------------

KATEGORIE OSOBNÍCH ÚDAJŮ, KTERÉ JSOU PŘEDMĚTEM ZPRACOVÁNÍ

Předmětem zpracování jsou osobní a citlivé údaje, které Správci samy poskytly Subjekty údajů při

  • přihlášení ke členství u Správce - Správce zpracovává údaje v rozsahu poskytnutém Subjektem v přihlášce: jméno, příjmení, datum narození, kontaktní adresa, telefonní číslo, e-mailová adresa; v případě nezletilých členů navíc údaje o zákonném zástupci v rozsahu jméno, příjmení, telefonní číslo, e-mailová adresa.
  • přihlášení k účasti na konkrétní aktivitě prostřednictvím kontaktního online formuláře - Správce zpracovává údaje v rozsahu poskytnutém Subjektem: jméno, příjmení, rok narození, telefonní číslo, e-mailová adresa.
  • přihlášení k účasti na konkrétní aktivitě prostřednictvím e-mailové zprávy zaslané Správci - Správce zpracovává údaje poskytnuté Subjektem, a to jen v nejnutnějším rozsahu, tj. zpravidla jméno, příjmení, e-mailová adresa.
  • placení finančních částek členských příspěvků, účastnických poplatků, darů apod. na bankovní účet nebo do pokladny Správce - Správce zpracovává údaje o Subjektu v rozsahu jméno, příjmení, číslo bankovního účtu, případně kontaktní adresa Subjektu údajů.
  • vyplňování prezenčních listin na aktivitách pořádaných Správcem - Správce zpracovává údaje v rozsahu poskytnutém Subjektem, zpravidla jméno, příjmení, e-mailová adresa.
  • přihlášení Subjektu k odběru newsletterů vydávaných Správcem vyplněním údajů do online formuláře - Správce zpracovává údaje v rozsahu poskytnutém Subjektem, zpravidla jméno, příjmení, e-mailová adresa.

Správce dále zpracovává obrazové a audiovizuální záznamy obsahující podobu a osobní a osobnostní projevy účastníků jeho aktivit, a to za účelem dokumentace a propagace aktivit pořádaných Správcem. Svojí účastí na aktivitě Subjekt souhlasí s pořizováním takovýchto záznamů své osoby a nakládání s nimi podle GDPR.

--------------

PŘÍJEMCI OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Příjemci osobních údajů (vždy v nejnutnějším minimálním rozsahu vzhledem k účelu) jsou členové volených orgánů Správce, jimi pověření organizátoři aktivit Správce, popř. členové Správce (jen v rozsahu jméno a příjmení účastníka aktivity), smluvní partneři Správce, další příjemci na základě právních předpisů.

Správce předává osobní údaje, a to vždy v nejmenším nutném rozsahu, následujícím zpracovatelům na základě smlouvy:

  • v případě údajů poskytnutých Subjektem formou e-mailové komunikace: e-BAAN Net s.r.o., IČO: 26867257, Tovární 537/8, 709 00 Ostrava - Mariánské Hory
  • v případě údajů poskytnutých Subjektem při vyplnění online přihlašovacího formuláře k aktivitám: Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irská republika
  • v případě údajů poskytnutých Subjektem při vyplnění online přihlašovacího formuláře k odběru newsletterů: ECOMAIL.CZ, s.r.o., IČO: 02762943, Na Mlejnku 764/18, 147 00 Praha 4
  • v případě zasílání newsletterů: ECOMAIL.CZ, s.r.o., IČO: 02762943, Na Mlejnku 764/18, 147 00 Praha 4
  • v případě pořizování obrazových a audiovizuálních záznamů o Subjektu údajů Správcem: Google, Ecomail, e-BAAN Net s.r.o. (kontaktní údaje výše) a Facebook, 1 Hacker Way, Menlo Park, CA, US 94025, Spojené státy americké
  • smluvním partnerům podílejícím se na zajišťování činnosti Správce (ubytovatelé, dopravci apod.)

Správce nemá v úmyslu předat osobní údaje Subjektu údajů do třetí země, mezinárodní organizaci nebo jiným než výše uvedeným třetím osobám.

--------------

DOBA ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Osobní údaje jsou zpracovávány po dobu výkonu činnosti Správce. Osobní údaje jsou archivovány po dobu určenou v příslušných právních předpisech (účetní a daňové předpisy apod.).

--------------

PRÁVA SUBJEKTU ÚDAJŮ

Subjekt údajů má právo požadovat od Správce informace a přístup ke svým osobním údajům, jejich opravu nebo výmaz, popřípadě omezení zpracování. Subjekt údajů může vznést námitku proti profilování a automatizovanému rozhodování, pakliže jej Správce provádí, má právo na přenositelnost těchto údajů k jinému správci, jakož i právo podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů, má-li za to, že Správce při zpracování osobních údajů postupuje v rozporu s GDPR.

uživatelský obsah - vždy jako první článek - NEMAZAT!!!

----socialní ikony----

.

.

.

Friends of Nature Czechia

Naturfreunde Tschechien

Aktuality

  • 125 let Přátel přírody: Nabízíme své síly pro udržitelný rozvoj světa!

    1.12.2020

    Již 125 let se Přátelé přírody (Naturefriends International) zasazují o udržitelný rozvoj naší společnosti, který by nabídl všem lidem vyhlídky na dobrou budoucnost a respektoval přirozené limity naší planety. Na mezinárodním kongresu svého hnutí, který se konal 28. listopadu 2020 online formou, představili své požadavky a návrhy řešení k nejnaléhavějším problémům 21. století.

    V roce 2020 oslavilo hnutí Přátel přírody, založené roku 1895 v rakouské Vídni, 125 let své existence. Dnes má 42 členských organizací ve 41 státech světa. Tisíce místních skupin rozvíjejí a organizují volnočasové a turistické aktivity, které jsou přístupné všem a respektují přírodu a životní prostředí, věnují se ochraně přírodního a kulturního dědictví, zajištění míru a podporují solidaritu. Celý článek...

  • Jablonečtí Přátelé přírody stihli před koronapauzou několik říjnových výletů

    13.11.2020

    Ještě před omezeními kvůli koronaviru stihli organizátoři ze spolku Přátelé přírody Jablonec nad Nisou v říjnu uspořádat čtyři turistické akce. Tři z takzvaných Čtvrtečních výletů byly doplněny zájezdem do Úštěka a okolí, který proběhl v sobotu 3. října 2020. V půlce října byl vyhlášen zákaz vycházení ve skupinách a ten už nechtěli porušovat. Pro tento rok tedy jablonečtí Přátelé přírody své výlety ukončili a těší se na jarní sezónu.

    Přečtěte si o říjnových výletech...

  • Letošní Mikulášská sbírka Přátel přírody pomůže projektu v bosenské Srebrenici. Přispět může během listopadu každý

    11.11.2020

    Spolek Přátelé přírody, z. s. vyhlašuje už podruhé dobročinnou Mikulášskou sbírku. V loňském ročníku sbírky podpořili čeští Přátelé přírody projekt svých kolegů z afrického Mali a přispěli na výstavbu skladu ovoce ve vesnici Finkolo. Letos se rozhodli zůstat „na dohled Česka“, připojit se k výzvě italských Přátel přírody a podpořit projekt bosenských Prijatelji Prirode - Oaza Mira. Ti působí v městě Srebrenica, které v roce 1995 během jugoslávské občanské války zažilo genocidu, z níž se vzpamatovává už 25 let.

    Projekt, který chceme podpořit, má za cíl vybudovat nedaleko Srebrenice, na místě osady Kasapić, která byla zničena během této války, ekologicky udržitelnou vesničku. Více...

  • Hnutí Brontosaurus: Máte rádi přírodu? Nabízíme vám kreativní soutěž

    10.11.2020

    1744-2-6081-jenuveraaylvby23 Šestadvacátý ročník projektu „Máme rádi přírodu“ je v plném proudu. Zapojit se mohou soutěžící ve věku 4 – 26 let. Stačí, když člověk rád kreslí, maluje, fotí či píše a má rád přírodu. Soutěž má hned několik kategorií, kde onu lásku k přírodě lze vyjádřit. Nejlepší výtvory vyhodnotí odborná porota a vítěze odměníme. Uzávěrka soutěže je 3. prosince 2020.
    Hnutí Brontosaurus tuto soutěž vyhlašuje každoročně pro kategorie mladší (do 5. třídy) a starší. Děti letos budou tvořit na téma „Voda a život“ a mládež zpracuje námět „Voda jako dárce a nositel zkázy“. Příroda má i smysl pro humor, a proto můžete soutěžit i v kategorii ekofór. Stačí nakreslit, namalovat nebo vyfotit vlastní tematický vtip. Takže malujte, kreslete, foťte a pište! Více: mrp.brontosaurus.cz.

  • Přátelé přírody Praha zmapovali na kolech chmelařské oblasti Čech

    21.10.2020

    Přátelé přírody Praha se opět připojili k Turistickému akademickému klubu a uspořádali v rámci 62. ročníku turistického putování Stezka její cyklistickou část. Čtyřdenní putování na kolech, pořádané v termínu 25. - 28. září 2020, vedlo z Prahy přes Rakovnicko, Podbořansko, Lounsko, Plzeňsko do kraje Oty Pavla na Berounce. Zprávu z něj podal spokojený účastník Karel Malý. 

    Sešlo se nás na startu v pátek ráno za deště osm Přátel přírody, z toho dva na e-kole. Déšť nás provázel po tři dny ze čtyř, v pondělí navíc teplota +5 st. Dlouho jsem takovou slotu na kole nezažil, pokud vůbec. Denní porce: 77 km první den, další dny něco přes 50 km. Více...

  • Koronavirus přináší také inovace: Valná hromada našeho spolku proběhla poprvé na dálku

    21.10.2020

    Zoommeeting V neděli 18. října v podvečer se konala valná hromada našeho spolku, které se zúčastnili zástupci téměř všech našich skupin z různých konců Česka. Vzhledem k současným omezením způsobeným čínským virem jsme se nemohli sejít osobně, a tak jsme zkusili dálkovou formu.
    Všechno fungovalo, všichni byli slyšet, většina i vidět a nikdo předčasně neukončil. Po 2,5 hodinách povídání z tepla našich domácností máme mj. zhodnocený letošek na úrovni spolku a jeho součástí a naplánované obrysy příštího roku společné činnosti. O všem se jednalo v příjemné atmosféře, i když vidět se osobně je vždycky ještě o něco lepší.

Starší »