Informace o zpracovávání osobních údajů

dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů), (dále jen „GDPR“)

--------------

TOTOŽNOST A KONTAKTNÍ ÚDAJE SPRÁVCE OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Správce: Přátelé přírody, z. s., se sídlem Senovážné náměstí 977/24, Nové Město, 110 00 Praha 1, IČO: 75139413 (dále jen „Správce“).

--------------

ÚČELY ZPRACOVÁNÍ A PRÁVNÍ ZÁKLAD PRO ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Osobní údaje členů správce, účastníků jím pořádaných aktivit a zájemců o členství a o účast na aktivitách (dále také jen „Subjekty“) jsou zpracovávány za účelem 

  • realizace poslání Správce dle stanov spolku Přátelé přírody, z. s.,
  • propagace činnosti Správce, 
  • plnění povinností Správce vyplývajících z právních předpisů České republiky a Evropské unie.

Právním základem pro zpracování osobních údajů Subjektů údajů je plnění právní povinnosti, plnění smlouvy, oprávněný zájem či souhlas Subjektů údajů.

--------------

KATEGORIE OSOBNÍCH ÚDAJŮ, KTERÉ JSOU PŘEDMĚTEM ZPRACOVÁNÍ

Předmětem zpracování jsou osobní a citlivé údaje, které Správci samy poskytly Subjekty údajů při

  • přihlášení ke členství u Správce - Správce zpracovává údaje v rozsahu poskytnutém Subjektem v přihlášce: jméno, příjmení, datum narození, kontaktní adresa, telefonní číslo, e-mailová adresa; v případě nezletilých členů navíc údaje o zákonném zástupci v rozsahu jméno, příjmení, telefonní číslo, e-mailová adresa.
  • přihlášení k účasti na konkrétní aktivitě prostřednictvím kontaktního online formuláře - Správce zpracovává údaje v rozsahu poskytnutém Subjektem: jméno, příjmení, rok narození, telefonní číslo, e-mailová adresa.
  • přihlášení k účasti na konkrétní aktivitě prostřednictvím e-mailové zprávy zaslané Správci - Správce zpracovává údaje poskytnuté Subjektem, a to jen v nejnutnějším rozsahu, tj. zpravidla jméno, příjmení, e-mailová adresa.
  • placení finančních částek členských příspěvků, účastnických poplatků, darů apod. na bankovní účet nebo do pokladny Správce - Správce zpracovává údaje o Subjektu v rozsahu jméno, příjmení, číslo bankovního účtu, případně kontaktní adresa Subjektu údajů.
  • vyplňování prezenčních listin na aktivitách pořádaných Správcem - Správce zpracovává údaje v rozsahu poskytnutém Subjektem, zpravidla jméno, příjmení, e-mailová adresa.
  • přihlášení Subjektu k odběru newsletterů vydávaných Správcem vyplněním údajů do online formuláře - Správce zpracovává údaje v rozsahu poskytnutém Subjektem, zpravidla jméno, příjmení, e-mailová adresa.

Správce dále zpracovává obrazové a audiovizuální záznamy obsahující podobu a osobní a osobnostní projevy účastníků jeho aktivit, a to za účelem dokumentace a propagace aktivit pořádaných Správcem. Svojí účastí na aktivitě Subjekt souhlasí s pořizováním takovýchto záznamů své osoby a nakládání s nimi podle GDPR.

--------------

PŘÍJEMCI OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Příjemci osobních údajů (vždy v nejnutnějším minimálním rozsahu vzhledem k účelu) jsou členové volených orgánů Správce, jimi pověření organizátoři aktivit Správce, popř. členové Správce (jen v rozsahu jméno a příjmení účastníka aktivity), smluvní partneři Správce, další příjemci na základě právních předpisů.

Správce předává osobní údaje, a to vždy v nejmenším nutném rozsahu, následujícím zpracovatelům na základě smlouvy:

  • v případě údajů poskytnutých Subjektem formou e-mailové komunikace: e-BAAN Net s.r.o., IČO: 26867257, Tovární 537/8, 709 00 Ostrava - Mariánské Hory
  • v případě údajů poskytnutých Subjektem při vyplnění online přihlašovacího formuláře k aktivitám: Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irská republika
  • v případě údajů poskytnutých Subjektem při vyplnění online přihlašovacího formuláře k odběru newsletterů: ECOMAIL.CZ, s.r.o., IČO: 02762943, Na Mlejnku 764/18, 147 00 Praha 4
  • v případě zasílání newsletterů: ECOMAIL.CZ, s.r.o., IČO: 02762943, Na Mlejnku 764/18, 147 00 Praha 4
  • v případě pořizování obrazových a audiovizuálních záznamů o Subjektu údajů Správcem: Google, Ecomail, e-BAAN Net s.r.o. (kontaktní údaje výše) a Facebook, 1 Hacker Way, Menlo Park, CA, US 94025, Spojené státy americké
  • smluvním partnerům podílejícím se na zajišťování činnosti Správce (ubytovatelé, dopravci apod.)

Správce nemá v úmyslu předat osobní údaje Subjektu údajů do třetí země, mezinárodní organizaci nebo jiným než výše uvedeným třetím osobám.

--------------

DOBA ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Osobní údaje jsou zpracovávány po dobu výkonu činnosti Správce. Osobní údaje jsou archivovány po dobu určenou v příslušných právních předpisech (účetní a daňové předpisy apod.).

--------------

PRÁVA SUBJEKTU ÚDAJŮ

Subjekt údajů má právo požadovat od Správce informace a přístup ke svým osobním údajům, jejich opravu nebo výmaz, popřípadě omezení zpracování. Subjekt údajů může vznést námitku proti profilování a automatizovanému rozhodování, pakliže jej Správce provádí, má právo na přenositelnost těchto údajů k jinému správci, jakož i právo podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů, má-li za to, že Správce při zpracování osobních údajů postupuje v rozporu s GDPR.

uživatelský obsah - vždy jako první článek - NEMAZAT!!!

----socialní ikony----

.

.

.

Friends of Nature Czechia

Naturfreunde Tschechien

int(1)

Aktuality

  • Fanoušci ptáků zvou na vycházky ke Světovému dni mokřadů

    23.1.2023

    Česká společnost ornitologická srdečně zve na oslavu Světového dne mokřadů, který každoročně připadá na 2. února a připomíná výročí podepsání Ramsarské úmluvy o mokřadech v roce 1971. Mokřady mají mezinárodní význam především jako biotopy vodního ptactva. U příležitosti jejich Světového dne připravili profesionální i amatérští ornitologové z ČSO rekordních 30 vycházek do nejrůznějších mokřadních lokalit, spadajících pod ochranu Ramsarské úmluvy. Konají se na nejrůznějších místech Česka.

    Většina akcí se uskuteční o daném víkendu, je ale i pár výjimek - první vycházka proběhne již 28. ledna, poslední 4. března. Jejich seznam a průběžně aktualizované informace k nim najdou zájemci na stránkách ČSO.

  • Další aktivní rok začal v Jablonci nad Nisou Tříkrálovým výstupem na Královku

    9.1.2023

    Se starým rokem jsme se rozloučili – je tu rok nový, ještě voňavý. A jak je u Přátel přírody v Jablonci tradicí, je třeba zahájit spolkovou činnost důstojně, aktivně a možná i trochu nostalgicky. Společný výstup na rozhlednu Královku, která má výšku 23,5 metru a tyčí se nad obcí Bedřichov, je už naší tradicí. Tato kamenná věž nahradila roku 1907 původní dřevěnou konstrukci. Rozhledna nabízí pohled na Jizerské hory, Krkonoše, Polsko i Německo, Český ráj, Ještěd a Jablonec nad Nisou. S tím jsme počítat nemohli – počasí v náš den D dalekým výhledům nepřálo. V posledních letech došlo na Královce nejen k rekonstrukci původního hotelu s restaurací, ale také k výstavbě nových ubytovacích kapacit včetně wellnessu. Je tu všechno, co si současný náročný, trochu rozmazlený turista žádá. My takový komfort nepotřebujeme, ale na Královku chodíme stále rádi, je to pro Jablonečáky oblíbený cíl. VÍCE...

  • Sdělení o vstupu pobočného spolku do likvidace

    1.1.2023

    Pobočný spolek Přátelé přírody, z. s. - skupina Koala, IČO: 0449 6175, sídlem Husova 156, Bílé Předměstí, 530 03 Pardubice, zapsaný ve spolkovém rejstříku vedeném Městským soudem v Praze pod sp. zn. L 63435, oznamuje, že na základě rozhodnutí valné hromady spolku Přátelé přírody, z. s., ze dne 5. 11. 2022 byl ode dne 1. ledna 2023 zrušen a vstoupil do likvidace. Týmž rozhodnutím byl likvidátorem pobočného spolku jmenován pan JUDr. Hynek Pečinka, LL.M., nar. 26. 4. 1979, trvale bytem Rooseveltova 210/111, 779 00 Olomouc.

    Věřitelé a jiné osoby a orgány dotčené touto likvidací se vyzývají, aby přihlásili své pohledávky za pobočným spolkem, popř. jiná práva, ve lhůtě do 30. dubna 2023 na adrese likvidátora, případně na email hynek@pratele-prirody.cz či datovou zprávou do datové schránky ID: sege62p. V Olomouci dne 1. 1. 2023 JUDr. Hynek Pečinka, LL.M., likvidátor

Starší »